Private House, Appledore

Our brief for this project was to extend and alter an existing detached 1930’s house to create a series of light filled spaces with a subtle contemporary feel.

A key opportunity to achieve that was by demolishing an existing flat roofed extension and building a new two storey extension in its place.

That extension comprises a generous kitchen / living space at ground floor, linking via a double sided fireplace to the existing dining room to form an L shaped suite of principal living spaces.  The living room has bi-fold doors on two sides, allowing the whole external wall area of the living room to disappear and reveal the view in all its glory.

The new master bedroom suite sits within the first floor of the extension and benefits from a large glazed gable end and vaulted ceiling along with a spacious ensuite bathroom, complete with ‘sky shower’ and plenty of built in storage.

Elsewhere, the  whole of the existing house was refurbished inside and out, to create three additional bedrooms, three additional bathrooms, a snug and a covered dining terrace.