Daddon Hill House

This new dwelling take advantage of an elevated plot with South facing with views over the North Devon countryside with glimpses of the sea to the West. Our design approach was to pick up on the form and appearance of the nearest existing house, an art deco-inspired property and reflect that in a more contemporary manner.

The internal layout was determined by the existing site levels and the desire to make the most of the views. The property is entered at upper ground floor level via a small bridge. The entrance hall opens into a central double height atrium and feature stairwell, complete with a glass roof. This arrangement reduces the amount of circulation space and provides easy, logical access to the room’s upper and lower ground floors. The living spaces are semi-open plan, wrapped around the atrium, to give a contemporary but practical layout for family occupation.

Bedrooms are on the lower ground floor with direct access to the garden, while another en suite room is located at first floor with access to a roof terrace with far-reaching views across the countryside.