ext1int1int2int3int4int5
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

Georgeham Cottage

Adaptations to Georgeham cottage

PMA were delighted to be invited by Mr & Mrs Lambert to help them refurbish a cottage in Georgeham for their holiday home.

The house is a 1960’s building, but had been designed to look more like a traditional village cottage externally. Sadly the internal layout was not designed to match and was disjointed and suffered from a lack of light.

PMA looked to address these two key issues, whilst ensuring a minimal touch to the external appearance of the house. By re-modeling the stair case we managed to increase the useable space within the living area, and provided sufficient space to include a set of french doors out to the garden.

The new staircase also enabled a feature window to be added to the rear elevation which, in conjunction with the french doors flooded the house with light and enabled views over the paddock to the rear.

The kitchen was remodelled to provide more useable space, and to enable us to create a utility room and downstairs toilet.

Upstairs we knocked through the two small bathrooms to create a luxury family bathroom more suited to the clients taste and style of the building.

The result is a well appointed cottage, suited to our clients and their families needs.

 

Client:  Mr & Mrs Lambert
Status: Completed
Value:  £Undisclosed